Autolift voor buitensituatie

De autolift met cabine en dak is speciaal ontwikkeld om buiten gemonteerd te worden. Dit type lift vervangt de betonnen oprit en houdt de buitenruimte volledig vrij van obstakels. Deze lift is geschikt voor installatie in open ruimtes, zowel prive als in openbare gebouwen. Een aantrekkelijke oplossing, eenvoudig te gebruiken, veilig en betrouwbaar. Deze lift maakt het mogelijk om uw auto in uw ondergrondse parkeergarage te parkeren zonder een lange schuine afrit.

Het dak is compleet te bestraten, belastbaar tot 70 kg/m² en voorzien van een afwateringsgoot. Het dak wordt onafhankelijk bediend van het platform. Het grote voordeel hiervan is dat het dak minder ver omhoog komt dan de slag van de lift, Dus heel goed onder een carpoort of een dak luifel te monteren. Als de lift zakt, zakt het dak in de kelderrand en wordt deze afgesloten. De lift zelf zakt dan nog een klein stukje verder.

Voorzieningen

  • Gegalvaniseerd stalen dak uitgerust met rubberen afdichtingen.
  • Geschikt voor het parkeren van wagens tot 3000 kg.
  • Geheel thermisch verzinkte uitvoering.
  • Wanden van stale geperforeerde plaat
  • Gegalvaniseerde stalen goot voor het opvangen van regenwater en het afvoeren van het water vanaf het dak.
  • Buitenruimte vrij van obstakels dankzij de veiligheidsvoorzieningen en de dodemansbediening.
  • Bestuurder aan boord tijdens verplaatsen is toegestaan. De lift wordt dan geleverd met het gecertificeerde SPB systeem. 
  • Inclusief UPS bij stroomuitval; drukknop voor nooddaling en telefoonsysteem voor noodoproepen.

Uitvoeringen en toebehoren

Er zijn twee verschillende typen autoliften voor buitensituatie; de Arius 5 en de Sagita.

De Arius 5 is een schaarlift met dakopbouw voorzien van 5 hydraulische cilinders en voorziet in een verticale beweging tot 4 meter. Dit is het meest verkochte model autolift voor de buiteninstallatie. De lift kan 5000 kg liften maar daar gaat het gewicht van het dak vanaf dus afhankelijk van de dakbedekking netto ongeveer 3000 kg.

De Sagita autolift met 4 kolommen voorziet in een verticale beweging tot wel 8 meter. Het 4 kolommen systeem is veelzijdig en aanpasbaar aan diverse situaties. Deze lift is ideaal voor grote hefhoogtes met veel stops op verschillende ondergrondse of bovengrondse niveaus. Deze lift heeft dezelfde dakopbouw als de Arius 5 maar heeft de geleiding aan de wanden van de lift.

Bij alle liften is het een optie om de cabine te vergroten naar door u gewenste maten. Ook is het mogelijk om de snelheid te verhogen door een zwaardere motor te kiezen.